ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - 18:00 - 21:00

ΞΙΦΑΣΚΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙ

ΔΕΚΑ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΞΙΦΑΣΚΙΑ .

Η ξιφασκία είναι αθλητική πρόκληση για τα παιδιά, που θέλουν να ασχοληθούν σε κάτι ασυνήθιστο στις εξωσχολικές τους ασχολίες. Η εκμάθηση της ξιφασκίας θα ωφελήσει και θα βοηθήσει το παιδί στο να είναι ευτυχισμένο και υγιές.

1. Η ξιφασκία μπορεί να εξασφαλίσει στα παιδιά να απολαμβάνουν έναν υγιή και ενεργό τρόπο ζωής. Ασκεί το σώμα και βελτιώνει την εμφάνιση. Δυναμώνει τα οστά, την καρδιά και αυξάνει την αντοχή.

2. Η ξιφασκία χρησιμοποιεί τον εγκέφαλο καθώς επίσης και το σώμα. Είναι ένας πολύ στρατηγικός αθλητισμός, σχεδόν όπως μια φυσική μορφή σκακιού. Διδάσκει τα παιδιά να σκέφτονται και να αναλύουν τον τρόπο που άλλοι άνθρωποι σκέφτονται. Το παιδί θα μάθει πώς να αντιδρά στους αντιπάλους του, αξιοποιώντας τα αντανακλαστικά του.

3. Η ξιφασκία στα παιδιά βελτιώνει την ισορροπία και τη στάση. Θα βοηθήσει το παιδί να αναπτύξει καλύτερη ισορροπία και ευκινησία, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν και σε άλλες αθλητικές δραστηριότητες.

4. Ο συγχρονισμός είναι βασικός στην ξιφασκία. Αυτό τα βοηθάει και στα μαθήματα μουσικής τους και σε άλλες δραστηριότητες.

5. Η ξιφασκία καθιστά τα παιδιά πιο αυτοδύναμα. Το παιδί θα μάθει πώς να δραστηριοποιείται μόνο, και να παίρνει την ευθύνη για τις επιτυχίες ή τις αποτυχίες του. Πρέπει να μάθει να σκέπτεται, να αναπτύσσει την εμπιστοσύνη για ανταγωνισμό, και να μαθαίνει από τα λάθη του.

6. Η ξιφασκία βελτιώνει τη συγκέντρωση. Θα διδάξει το παιδί πώς να μείνει και να ακολουθήσει τις οδηγίες προσεκτικά. Αυτές είναι σημαντικές δεξιότητες για το παιδί και θα το βοηθήσουν στο σχολείο κατά τη διάρκεια των εκεί δραστηριοτήτων.

7. Η ξιφασκία διδάσκει στα παιδιά την τιμή και το σεβασμό. Τα παιδιά θα μάθουν πώς να αγωνίζονται ακίνδυνα και δίκαια. Η ξιφασκία είναι ένας πολύ ευγενικός αθλητισμός που ενθαρρύνει το δίκαιο παιχνίδι. Θα διδάξει στο παιδί τη σημασία κανόνων καλού ανταγωνισμού. Θα μάθει πώς να κερδίζει και να χάνει με χάρη και να αποδίδει στους αντιπάλους του σεβασμό.

8. Η ξιφασκία διδάσκει τον αυτοέλεγχο. Μπορεί να παρέχει διέξοδο και να μετατρέπει την πίεση, το θυμό και την απογοήτευση σε υγιή ανταγωνισμό. Οι ξιφομάχοι πρέπει να είναι σε θέση να ελέγχουν τις συγκινήσεις τους και να αποφύγουν τα λάθη.

9. Τα παιδιά που ασχολούνται με την ξιφασκία μαθαίνουν τη σημασία της ασφάλειας. Πολλά παιδιά θα εμπνευστούν για να ασχοληθούν με την ξιφασκία, επειδή έχουν δει τους ξιφομάχους σε ταινίες ή τηλεοπτικά παιχνίδια. Θέλουν να μιμηθούν αυτές τις κινήσεις και να μάθουν πώς να χειριστούν τα ξίφη τους ακίνδυνα, σεβόμενα την ασφάλεια των άλλων.

10. Η ξιφασκία είναι διασκέδαση. Είναι μια από τις δραστηριότητες των παιδιών που ανεβάζει την αδρεναλίνη και που δίνει χαρά κατά την διάρκεια της αθλητικής αναμέτρησης. Βοηθάει τα παιδιά που ενδιαφέρονται για την ιστορία, ή την μυθιστοριογραφία. Εξάπτει την φαντασία και την δημιουργικότητα.